Workshop op school

Waarom een workshop voor leerlingen?

  • Vind je zelf niet altijd de juiste taal om gender- en seksuele diversiteit te bespreken met je leerlingen?
  • Vind je het een meerwaarde dat jongeren zelf een workshop geven over gender- en seksuele diversiteit?
  • Wil je naast de impliciete integratie van gender- en seksuele diversiteit in je lessen een specifieke workshop voor jongeren door jongeren?

Wij helpen je graag om het holebi en transgender thema dieper te belichten in jou klas. We geven de belangrijke informatie en geven voldoende ruimte voor de jongeren om hun eigen ideeën en vragen te geven. Zo zorgen we er ook voor dat de jongeren meer tools hebben om over het thema te praten.

In jouw regio

Per provincie organiseert een lokale groep, onder de koepel van Wel Jong Niet Hetero, workshops omtrent gender en seksuele diversiteit. Elke lokale groep biedt hetzelfde type workshops, maar past zich wel aan aan de noden en gevoeligheden in hun regio. Hieronder vind je wie voor jouw regio werkt.

Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen GEEN

Op dit moment zijn de werkingen voor West- en Oost-Vlaanderen gestopt.

Antwerpen GEEN Op dit moment zijn de werkingen voor Antwerpen gestopt.
Brussel GEEN

Op dit moment zijn de werkingen voor Brussel gestopt.

Vlaams-Brabant

Mixed: zie http://www.mixedonline.be/?page_id=1882

&of: zie http://www.enof.be/scholenwerking/

Limburg

Inderdaad (jongerenwerking) en Regenbooghuis Limburg (regionale koepel) organiseren samen workshops over heel de provincie. Vul onderstaand formulier in!

Wat kan je verwachten?

Afhankelijk van de regio, geeft een (of meerdere) vormingvrijwilliger(s) van Wel Jong Niet Hetero of een aangesloten lidvereniging de workshop.

Meer info

Je kan rechtstreeks contact opnemen van één van de lokale verenigingen via hun website. Je kan ook gewoon via onderstaand formulier een inzending doen. Via een medewerker van Wel Jong Niet Hetero wordt deze dan naar de juiste groep gestuurd.