Trajectbegeleiding en vormingen

Alle kleuters zijn anders. Die diversiteit is evident en boeiend, maar zorgt ook voor heel wat uitdagingen in de klas en op school.

Çavaria kan je hierbij ondersteunen. Wij benaderen diversiteit vooral vanuit de invalshoeken gender (jongen-meisjerollenpatronen) en seksuele identiteit (hetero, holebi, ...), maar leggen voortdurend linken naar het brede diversiteitsverhaal (huidskleur, beperking, …). Zowel eenmalige vormingen tijdens een teamvergadering of studiedag als trajectbegeleiding zijn mogelijk. Onze begeleiding is steeds praktijkgericht en volledig op maat van de school.

Trajectbegeleiding

Met een traject van çavaria werk je op een durrzame manier aan een genderinclusieve school. De invulling van deze trajectbegeleiding wordt in samenspraak bepaald. Het is aan het schoolteam om te bepalen welke voorstellen het interessant vindt of om zelf een andere begeleidingsvraag te formuleren.

Specifiek voor het kleuteronderwijs kunnen mogelijke onderwerpen onder andere zijn:
-klasinrichting (optimalisatie in functie van ontwikkelingskansen van meisjes en jongens)
-interactie (dagelijkse interactie met je kleuters, antwoorden op ‘moeilijke’ kleutervragen)
-invulling van je thema’s (AL je thema’s inclusief maken, wat met moeder- en vaderdag, …)
-boeken (op een diversiteitsbewuste manier aan de slaag met AL je boeken)
-…

Eenmalige vormingen

Eenmalige vormingen kunnen een algemene introductie in de thema’s gender en/of (seksuele) diversiteit zijn. Recente wetenschappelijke inzichten en een pak ervaring in andere scholen worden meteen vertaald in hapklare ideeën voor in de klas. We vertrekken voor deze vormingen steeds van herkenbare, dagelijkse situaties. Daarnaast kan een eenmalige vorming ook een heel specifiek onderwerp hebben, bv. het omgaan met transgender (gendercreatieve) kinderen.

Lou

Samen met Kathleen Amant ontwikkelt çavaria de prentenboekenreeks ‘Lou’. Bij elk boek hoort een pak didactisch materiaal, dat grotendeels gratis is. Over de sterk vernieuwende visie van waaruit Lou wordt ontwikkeld en vooral over wat je allemaal met Lou in de klas kan doen, geven we specifieke vormingen.

Samen met de lagere school

Vormingen voor het hele basisschoolteam, kleuter- en lagere schoolleerkrachten samen, zijn perfect mogelijk.

Boeking en info

Dankzij ondersteuning van de overheid kunnen wij de prijzen voor onze ondersteuning laag houden. Contacteer ons voor boekingen en meer info:

[email protected]
09/223 69 29