Monoloog Zeemeermin

Ook dit schooljaar bieden we een nieuwe vorming aan: de monoloog Zeemeermin. Dit is een samenwerking tussen 'School uit de Kast' en BeHuman vzw, de organisatie van Jaouad Alloul. Het is een intense voorstelling over een persoon die op het kruispunt staat van zijn moslim-zijn en homo-zijn.

Opgroeien als moslim- en homojongere

Jaouad maakte een monoloog over hoe die opgroeide als jongere en vaak met onbeantwoorde vragen bleef zitten.  Als opgroeiende moslim jongere had die het gevoel dat die geen kritische vragen mocht stellen. Als opgroeiende homojongen had die het gevoel dat die niet zichzelf mocht zijn. Met de monoloog van ongeveer 20 minuten roept Jaouad de jongeren op om kritisch te zijn t.o.v. de dingen die hen voorgeschoteld worden. Jongeren moeten hun eigen vragen kunnen stellen.

Na de monoloog gaan we in 30 minuten dieper in over wat de jongeren in het stuk gezien hebben en welke ervaringen ze misschien zelf hebben gehad hieromtrent. Dit wordt begeleid door iemand van School uit de Kast.

Praktische info

Prijs overeen te komen
Inhoud monoloog 'Zeemeermin' + nabespreking
Duur één lesuur
Groep maximum 40 leerlingen
Beschikbaarheid Overeen te komen

Meer info & boekingen

Klik op onderstaande link om meer info aan te vragen. Wil je de monoloog eerst zelf eens kunnen zien en meemaken? Van 1 t.e.m. 4 mei spelen we de monoloog in Mechelen voor het bredere publiek. Wil je erbij zijn, stuur ons gerust een berichtje via het formulier!

Vraag meer info via ons contactformulier...